ابزار هدایت به بالای صفحه

تارنمای تخصصی تاریخ ایران

راه در جهان یکی است و آن راه ؛ راستی است

تارنمای تخصصی تاریخ ایران

راه در جهان یکی است و آن راه ؛ راستی است

اسلایدر

فواید مویز

سوشیانت | شنبه, ۹ شهریور ۱۳۹۲، ۰۶:۳۰ ب.ظ | ۱دیدگاه

به حبه‌های درشت خشک شده انگور سیاه، مویز گفته می‌شود. این نوع خشکبار در واقع از نظر شکل ظاهری و رنگ آن با کشمش متفاوت، ولی از نظر خواص تا حدود زیادی شبیه آن است. 

مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمی‌دهد و حتی اثر نیرو بخش آن بیشتر می‌شود. در این مورد این خشکبار باید اشاره داشت که سرشار از ویتامین‌های B، A، E، و املاحی مانند کلسیم، املاحی مانند کلسیم فسفر و پتاسیم است. 

مویز دارای اسید چرب امگا ۳ و امگا می‌باشد. همچنین باید اشاره داشت که بهترین و پرخاصیت‌ترین نوع آن مویز پر گوشت، کم دانه یا بی‌دانه است. 

مویز از ابتلا به آلزایمر، سرطان و دیابت جلوگیری می‌کند. 

ترکیبات سیاه یا قرمز رنگ موجود در مویز ازنوع آنتوسیانین وپلی فنولیک است که دارای خواص ضد سرطان و ضد آلزایمر است. مقدار زیاد آنتو سیانین موجب شده که ارزش مویز در مقایسه با انگور سبز و کشمش به مراتب بیشتر و کامل‌تر باشد. 

ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارد. هر چه میزان آنتو سیانین (عامل رنگ سیاه مویز) بیشتر باشد، قدرت مویز در جلوگیری از آلزایمر بیشتر می‌شود. 

باید یادآوری شود که ترکیبات موجود در مویز می‌تواند از تصلب شرایین (سفت و سخت رگ‌ها) و چسبندگی پلاکت‌ها جلوگیری می‌کند. با خوردن مویز، غلظت خون کاهش می‌یابد رگ‌های خونی منبسط می‌شود با خوردن مویز غلظت خون کاهش می‌یابد. رگ‌های خونی منبسط می‌شوند و خون می‌تواند با سرعت بیشتر ی در بدن جریان یابد و در نتیجه مانع انباشته شدن پلاکت‌های خون روی هم می‌شود و از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند. 

به طورکلی مویز درمان کننده بیماری‌های قلبی و پایین آورنده فشار خون است و برای بیماران دیابتی بسیار مفید می‌باشد. 

مویز می‌تواند به تقویت معده کمک کند و برای افرادی که ناراحتی‌های گوارشی دارند مفید است از دیگر خواص مهم مویز می‌توان به اثرات ضد درد ضد باکتری و اثرات محافظت کنندگی از کبد قلب و سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. 

پیامبر اسلام (ص) درباره فواید خوردن مویز فرموده‌اند: مویز چه نیکو خوراکی است بیماری را ازمیان می‌برد خشم را فرو می‌نشاند پروردگار را خشنود می‌سازد بوی دهان را خوش می‌سازد و خوی را خوش می‌کند. 

امام علی (ع) مویز قلب را استحکام می‌بخشد بیماری را می‌برد حرارت را خاموش می‌سازد و دل خوشی و دل خوشی می‌دهد. 

امام صادق (ع) هرکس به خوردن ۲۱مویز سرخ عادت کندبه بسیاری جزء مبتلا نمی‌شود. 

امام رضا (ع) هر کس می‌خواهد حافظه‌اش زیاد شود هر صبح در حالت ناشتا هفت مثقال مویز بخورد.

برگرفته از

 باشگاه خبرنگاران

 

  • ۹۲/۰۶/۰۹
  • سوشیانت

دیدگاه (۱)

  • سیّدمیلاد موسوی
  • درود فراوان؛
    سپاس؛ بهره بردیم.
    iPendar.Blog.Ir
    پاسخ:
    درود
    سپاس فراوان
    به امید کامیابی روز افزون

    ارسال دیدگاه

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی
    تحلیل آمار سایت و وبلاگ