خواص طبی به
«به» منبع غنی از ویتامین C است و به دلیل فیبر زیادی که دارد، به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند. طعم گس آن به دلیل تاننی است که دارد و خوردن گردو همراه آن به کاهش این طعم کمک میکند. یک میوه متوسط «به» به اندازه ۹۰ گرم شامل ۵۲ کیلوکالری انرژی است و ۳۷/۰ گرم پروتئین، ۰۸/۱۴ گرم کربوهیدرات، ۰۹/۰گرم چربی و ۷/۱ گرم فیبر رژیمی دارد.
«به» را میتوان به صورت خام، پخته و یا سرخ شده استفاده کرد. اما مربا و شربت «به» بیشترین طرفدار را در میان مردم دارد. «به» برای پخته شدن به مدت زمان کمی نیاز دارد.
خواص درمانی:
از نظر طب قدیم ایران به شیرین و کمی گرم و تر و به ترش سر و خشک است. روغن به سرد و تر و قابض است و به دانه سرد و تر است.
- تقویت کننده قلب است.
- اسهال های ساده و اسهال خونی را درمان می کند.
- به بهترین و مفید ترین میوه برای مسلولین است.
- ادرار آور است.
- نرم کننده ی سینه است.
- تقویت کننده ی معده و دستگاه هاضمه است.
- قابض آور است.
- خونریزی را بند می آورد.
- به ترش مسهل است.
- به ترش برای تنگی نفس مفید است.
- به ترش استفراغ را بند می آورد.
- اثر مفید روی بواسیر دارد.
- برای هضم غذا مفیداست.
خواص به دانه :
- لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آن ها شود.
- ضد تب است.
- اسهال خونی و ساده را درمان می کند.
- برای درمان جراحات گلو مفید است.
- سرفه را برطرف می کند.
- برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است.
- برای التیام ترک پوست دست و بدن، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع بمالید.
- برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است.
- آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید.
- لعاب به دانه بهترین و طبیعی ترین کرم ضد آفتاب است.
- استفاده ی زیاد از به دانه معده را ضعیف می کند. از این رو گرم مزاجان باید آن را با شکر و سرد مزاج ها با رازیانه بخورند.
خواص دم کرده ی گل و شکوفه ی به:
- سردرد را برطرف می کند.
- تقویت کننده ی معده است.
- سینه را صاف و تقویت می کند.
- سرفه ی کودکان را برطرف می سازد.
- برای درمان بی خوابی، دم کرده ی گل را با آب بهار نارنج مخلوط کنید و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید.
خواص روغن به:
- برای برطرف کردن زنگ گوش مفید است.
- سرگیجه را برطرف می کند.
- برای مداوای زخم های دهان مفید است.
- خونریزی ریوی را درمان می کند.
- اسهال مزمن را برطرف می کند.
- برای کبد بسیار مفید است و ورم کبد را رفع می کند.
- زخم روده ها را درمان می کند.
خواص برگ و شاخه های به:
- جوشانده یبرگ درخت به ورم چشم را مداوا می کند.
- زخم ها را با جوشانده ی برگ به بشوید.
- قابض است.
- ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است.
مضرات به:
خوردن به خام خوب نیست و مضر می باشد زیرا به خام رگ ای بدن را مسدود می شازد و چون گرم است برای کسانی که گرم مزاج اند خوب نیست.
- ۹۲/۰۶/۲۰